Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΤΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ


Περιγραφή:Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μετά από αποξήρανση των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Camelia sinensis, και διαφέρει από το τσάι του βουνού, με το οποίο συγχέεται συχνά. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) και τεΐνη (αλκαλοειδές).


Θεραπευτικές Ιδιότητες:Αποτελεί ένα πραγματικό ελιξίριο υγείας και νεανικότητας, αφού μας προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, υποστηρίζει την πέψη, βοηθάει την καρδιά και το κυκλοφορικό, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου, δυναμώνει τα οστά, προστατεύει το σμάλτο των δοντιών, επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας, επιταχύνει τις καύσεις, διευκολύνει το αδυνάτισμα, μειώνει το σωματικό λίπος, αυξάνει την αντοχή.
Χρήση:Οργανοληπτικά το ρόφημα είναι πολύ εύγευστο και αρωματικό, ενώ μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο, με ζάχαρη, μέλι ή και σκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου