Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΥΔΡΑΣΤΙΔΑ



Τμήμα που χρησιμοποιείται: Ρίζα και ρίζωμα.

Όπως και η εχινάκεια, η υδραστίδα είναι ένα δυνατό φυσικό αντιβιοτικό. Χρησιμοποιείται για ιώσεις και μολύνσεις από βακτήρια. Είναι θεραπευτικό των λοιμώξεων της μύτης, του λαιμού, του στομαχιού, του εντέρου και βοηθά ενάντια στις αιμορροΐδες. Είναι άκρως αποτελεσματική κατά των ερπητοειδών νοσημάτων (επιχείλειο ή ζωστήρα) και επίσης εξαιρετική για κολπικές πλύσεις στην περίπτωση κολπικών μολύνσεων, απολυμαντικό και καθαρτικό για το στόμα, για δερματικές παθήσεις και για εγκαύματα.
Τσάι: 1/4 κουταλάκι του τσαγιού αλεσμένη ρίζα σε 1 κούπα βραστό νερό. Ανακάτεψε καλά και πάρε 2 με 5 κουταλιές της σούπας, 4 φορές ημερησίως. Προσοχή: Είναι πολύ πικρό!
Κάψουλες: Υπολόγισε 1/4 κουταλάκι του τσαγιού. Γέμισε μ' αυτό τρεις κάψουλες και πάρε τρεις κάθε μέρα.
Βάμμα: 15 σταγόνες σε ζεστό νερό, τρεις φορές τη μέρα.
Αλοιφή: Ανακάτεψε μια μικρή ποσότητα σκόνης με νερό ώστε να πάρει τη μορφή αλοιφής. Κάνε εξωτερική χρήση σε δέρμα που έχει υποστεί μόλυνση και σκέπασέ το με μια γάζα (προκαλεί λεκέδες).
Πλύσεις: χρησιμοποίησε ένα δυνατό τσάι. Καλό είναι να χρησιμοποιείς την υδραστίδα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η υδραστίδα είναι δηλητηριώδης αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες, γι' αυτό μην τη χρησιμοποιείς ποτέ για διαστήματα μεγαλύτερα των δύο συνεχόμενων εβδομάδων, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου